2024. May 26., Sunday
Ma: Evelin, Fülöp Holnap: Hella, Pelbárt
kékfény | közélet
Gázfegyverrel lőtt haragosára

A Tatabányai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot az oroszlányi férfival szemben, aki haragosára gáz-riasztó pisztollyal lőtt rá. 

A vádemelésről a http://ugyeszseg.hu/gazfegyverrel-lott-haragosara-egy-ferfi-oroszlanyban/ oldalon adott  ki közleményt az ügyészség. 

A vádlott 2018. július 09-én reggel, Oroszlányban, az egyik társasház előtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé. Miután mindketten a lakóház mögötti rész felé tartottak, a vádlott az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét a ruházatából hirtelen elővette, és azzal egyszer, 1-2 méter távolságból, testi sértés okozásának szándéka nélkül, megfélemlítési célból a vele szemben álló férfi irányába lőtt, aki ezt követően megfordult. Az elkövető ezután a távozni szándékozó férfi irányába hátulról, felfelé tartó csővel adott le egy figyelmeztető lövést. A vádlott a társadalmi együttélés szabályaival durván szembehelyezkedő, öntörvényű, erőszakos magatartást tanúsított, melyen a helyszínen tartózkodó férfi megbotránkozott, benne a vádlott magatartása félelmet keltett.

A garázda cselekmény a Büntető Törvénykönyv szabályai alapján fegyveresen elkövetettnek minősül.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. 

Az ügyészség a vádirata alapján tartott tárgyaláson a bíróság a vádlottat 1 (egy) év 4 (négy) hónap börtönbüntetésre és 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte,  továbbá az elkövetés eszközét, a lefoglalt  gáz- riasztópisztolyt és 7 darab gáz riasztó lőszert elkobozta. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

[2 hete]
Stúdiónk vendége Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi Regionális igazgatója
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49914)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33627)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32189)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31840)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31785)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán