2024. February 24., Saturday
Ma: Mátyás, Jázmin Holnap: Géza, Vanda
közlemény
Hulladék-helyzet

2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer lépett életbe, melyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja végezni.

Televíziónk megkereste az OKÖ Zrt.-t; a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályát; valamint a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-t is, hogy tájékoztatást kérjünk arról, milyen hatással lesz a változás Oroszlányra. 

Az OKÖ Zrt. válaszában az alábbiakat közölte: 

„Jelenlegi helyzetben azonban, amikor rengeteg kérdés még számunkra is megválaszolatlan, illetve még nem alakult ki a végleges menetrend több tényező vonatkozásában, addig nem tudunk pontos, hiteles információval szolgálni. Az átállás és az új rendszer felépülése több hónapot is igénybe vehet, ezért a végleges rend kialakulásáig nem vállaljuk a riport elkészítését, mert nem szeretnénk téves információt nyújtani, olyat ami még nem a véglegesen kialakult rendszert mutatja be.”

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya a MOHU MOL Koncessziós Zrt.-hez irányított minket a kérdésekkel.

„Lenti levelére jelezzük, hogy a július 1-vel életbe lépett, az érintett jogszabályok változásaival kapcsolatos lakosságot érintő kérdéseikkel, a koncessziós tevékenységet ellátó MOHU MOL Koncessziós Zrt.-t javasoljuk megkeresni.”

Július 11-én (kedden) reggel a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-t is megkerestük, azonban ezidáig nem érkezett választ. Amint bővebb információt kapunk, tájékoztatjuk Önöket!


[2 hete]
A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa „Magyarok a Kárpát-medencében” címmel szervezett vetített képes földrajzi, történelmi előadást
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49476)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33181)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31731)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31471)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31341)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán