2024. June 18., Tuesday
Ma: Arnold, Levente Holnap: Gyárfás, Zorka
közélet | közlemény
Városi rezsiköltségek

Szeptember 27-én érkezett meg az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Távőszolgáltató Zrt. értesítése a város sportlétesítményeinek távfűtési díjairól, amely szerint október 1-jétől az uszoda fűtési költségei 19-szeresére, a többi sportlétesítményé 11-szeresére nő.

A megfizethetetlen mértékű díjemelés miatt az önkormányzat a fűtés leállítására kényszerült: az uszoda bezárt, a sportlétesítmények egyelőre fűtés nélkül üzemelnek.

A város vészhelyzeti és költségvetés-védelmi munkacsoportja szeptember 30-i ülésén tett javaslatára a polgármester döntött arról, hogy péntek délutántól hétfő reggelig valamennyi önkormányzati intézményben elzárják a fűtést, hiszen a hétvégi két nap alatt az egész hónapra jutó költséget elhasználnák.

Szeptember 30-án éjjel újabb szabályozás, a Technológiai és Innovációs Minisztérium rendelte jelent meg, amely október 1-jétől, mindenféle felkészülési idő nélkül, a korábbi 3088 Ft/GJ-ról 55.835 Ft Ft/GJ-ra emelte fel a külön kezelt intézmények (városunkban ezek az óvodák, iskolák, szociális intézmények, művelődési ház, polgármesteri hivatal és a kormányhivatal) távhőszolgáltatási hődíját. Ez a megdöbbentő emelés a fűtésköltségek mértékét éves szinten milliárd forintos nagyságrenddel növelné meg.

A polgármester saját hatáskörben azt a döntést hozta, hogy további intézkedésig a fűtésszolgáltatás hétfő reggel, szigorú takarékossági elvárások mellett, csupán a város oktatási és szociális intézményeiben indul újra. A polgármesteri hivatal, a művelődési ház és a kormányhivatal október hónapban várhatóan fűtés nélkül üzemel majd. Az állami fenntartású oktatási intézmények (az általános és középiskolák) a Tatabányai Tankerületi Központ és a Tatabányai Szakképzési Centrum döntése szerint fognak működni. 

A válságstáb hétfőn reggel is találkozik, hogy elkezdjen felkészülni a hosszútávú működésre és a rövidtávú takarékossági intézkedések mellett a strukturális, szervezeti változásokat is meghatározzák. A Képviselő-testület rendkívüli ülésen, várhatóan október folyamán fogadhat el intézkedési tervet a kifizethetetlen rezsiköltségek miatti kényszerintézkedésekről.

[6 napja]
Stúdiónk vendége dr. File Beáta, a Helyi Választási Iroda vezetője
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (50017)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33752)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32306)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31936)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31881)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán