2024. May 26., Sunday
Ma: Evelin, Fülöp Holnap: Hella, Pelbárt
közélet | közlemény
Segítségnyújtás!
Oroszlány is támogatja a háború elől menekülteket.

Oroszlány Város Önkormányzata

A háború kitörése utáni napon megkezdték a felkészülést a háborús helyzet következményeire, az ukrán menekültek fogadására. 56 fő kapott ellátást a kollégiumban. Adománygyűjtést folytattak, védőnői és gyermekorvosi szolgálatot biztosítottak, napi 1x melegételt és napi 2x hidegételt adtak, tájékoztató jellegű információt nyújtottak munkajogi, idegenrendészeti, egyéb kérdésekben, szállították a menekülteket szakorvoshoz, ügyintézésre és távozásukkor az állomásra. Akinek lehetősége volt a pénzbeli adományra, az felajánlást tehetett a város számlájára, így összesen 348.723 Ft érkezett, de számos tárgyi/szolgáltatásbeli adományt is gyűjtöttek, amit a városba érkező menekültek ellátására fordítottak. 

Oroszlányi Baptista Gyülekezet

Több ukrán menekültet is befogadtak otthonaikba és a gyülekezeti házba is, ahol jelenleg 7 ukrán lakik. A házat berendezték, felszerelték háztartási gépekkel, konyhai eszközökkel, a kamrát pedig feltöltötték tartós élelmiszerekkel. Többször anyagi támogatást is biztosítottak, valamint segítettek munkát szerezni, akiknek nem volt. A háború utáni hetekben kétszer voltak a határon önkéntesen segíteni. Több missziós szervezetet, valamint egy kárpátaljai magyar gyülekezetet is támogattak anyagi segítséggel. 

Oroszlányi Munkás Szent József Plébánia

300.000 forint értékben vásároltak élelmiszereket, háztartási és tisztálkodási szereket, a hívektől pedig paplanokat és plédeket gyűjtöttek. Az összegyűjtött adományokat az Oroszlányra menekült ukránoknak adták, valamint az egyházmegyére is szállítottak. 

Oroszlányi Evangélikus Egyházközség

Pénzadományt gyűjtöttek a menekültek számára, melyet az Országos Egyház felé továbbítottak. Oroszlányon belül szervezett gyűjtőpontokat hirdettek. Az Egyházi Segélyszervezet szállást Oroszlányban nem tudott biztosítani, de az Egyházmegyében Csákvár, Nagyveleg és Fehérvárcsurgó rendelkezett erre alkalmas épületekkel. Oda érkeztek is családok, az oroszlányi egyházközség pénzadományokkal, élelmiszerrel segített. A határra személyenként küldtek adományokat, pénzt, ruhaneműt, tisztálkodáshoz szükséges dolgokat és tartós élelmiszert.

[2 hete]
Stúdiónk vendége Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi Regionális igazgatója
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49914)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33627)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32189)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31840)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31785)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán