2024. április 23., kedd
Ma: Béla, Hella Holnap: György, Bojána
közélet
Az USA állami projektjét vezeti a BorgWarner

A BorgWarner vezetésével, ötmillió dolláros állami támogatással indul el az Egyesült Államok energetikai minisztériumának projektje, a SUPER.

A cél egy kisebb és hatékonyabb inverter megalkotása az elektromos autók számára.

A SUPER (Scalable Ultra Power) névre hallgató inverter az amerikaiak terve szerint kisebb, hatékonyabb és olcsóbb lesz, mint a piacon jelenleg elérhető átalakítók. Konkrétabban 800 Voltos elektromos autók kiszolgálására is alkalmasnak kell lennie, a teljesítménysűrűségnek pedig 100 és 300 kilowatt közé kell esnie.

Az idén októberben indult, 39 hónapos projektet a BorgWarner vezeti, de a fejlesztésben részt vesz az Infineon, a PolyCharge America, a Virginia Tech és az Egyesült Államok nemzeti megújuló energiáért felelős laboratóriuma is.

Stefan Demmerle, BorgWarner elnöke szerint egy remekül felkészült csapat állt össze az ipari partnereikből, így képesek lesznek felgyorsítani a projektet.

A tervek szerint az első évben a csoport megalkotja a teljes szilícium-karbid (SiC) alapú inverterrendszer koncepcióját. A második évet az invertert alkotó összes kritikus alkatrész, köztük a tápegység és a kondenzátor elkészítésére, valamint az inverter tervezésének véglegesítésére fordítják. Az utolsó évet az alkatrészek és a SUPER inverter validálására fogják használni.

A SUPER kutatás-fejlesztési projekt egyike annak a 24 egyetemi és iparág által vezetett projektnek, amelyeknek összesen 60 millió dollárt ítéltek oda a minisztériumon keresztül a szállítási ágazat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére – írja az electrive.com.

[1 hete]
A Veolia Water Hungary önkéntes szemétszedést szervez a „Föld Napja” alkalmából a dolgozói között, amelyen szívesen látják a városi önkénteseket is!
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49775)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33467)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32046)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31735)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31647)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán