2024. May 26., Sunday
Ma: Evelin, Fülöp Holnap: Hella, Pelbárt
kékfény | közélet
Felnyílt motorháztetővel vezetett

Közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvétele, valamint cserbenhagyás.

A közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvételének bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a jogtalanul és felnyílt motorháztetővel úgy vezette a gépkocsit, hogy azzal egy kerékpárost elsodort.

A vádirat szerint a - járművezetés eltiltás hatálya alatt álló - férfi 2019. február 5-én, Oroszlányban, a sértett tudta és engedélye nélkül vette magához a személygépkocsi kulcsát, majd azzal elindult. Vezetés közben a gépjármű motorházteteje felnyílt. A férfi a vezető oldali ablakot lehúzta, és azon kihajolva vezette tovább az autót.

A férfi utolérte az előtte haladó kerékpárost, akinek az előzésébe kezdett. Az előzés közben az elkövető szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a gépkocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a kerékpárnak. A sértett az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a gépkocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak.

Az elkövető ennek ellenére megállás nélkül tovább haladt a gépkocsival, nem győződött meg arról sem, hogy sértett segítségnyújtásra szorul-e. Ezután a férfi, az út további részén a gépkocsival egy vízelvezető árokba csúszott.

A felnyílt motorháztető, a vezető oldali ablakon kihajoló vádlott, a biztonságos kormányzásra alkalmatlan vezetői pozíció, a nem megfelelő oldaltávolság miatt a vádlott a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A kerékpáros a baleset során nem sérült meg.  

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

[2 hete]
Stúdiónk vendége Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi Regionális igazgatója
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49914)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33627)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32189)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31840)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31785)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán