2021. April 11., Sunday
Ma: Leó, Szaniszló Holnap: Gyula, Sebő
közélet | közlemény
Támogatjuk a Remédium Alapítvány iskoláját

Olyan szociálisan, egészségügyileg és egyéb módon hátrányos helyzetű tanulókat fogad a tatabányai Remédium Alapítvány iskolája, akik eddigi életük folyamán súlyos iskolai kudarcokat szenvedtek el, mélyszegénységből érkeztek, akiket a „normál” iskolarendszer nem szívesen lát falai között.

Az intézmény 1998-ban, amikor létre jött arra vállalkozott, hogy olyan iskolát hoz létre, ahol tanár, diák egyaránt jól érzi magát, olyan iskolát, ahol - ebben a zaklatott zűrzavaros világban - szeretet van, béke és nyugalom – olvasható bemutatkozó oldalukon. Az évek során százak fordultak meg falai között, jelenleg 99-es diáklétszámmal dolgoznak, akik között 22 oroszlányi fiatal is van. 

Azonban különböző negatív tényezők hatására napjainkra tartalékaikat felélték, így további működésük bizonytalanná vált. Ezért fordultak elsőként a szakminisztériumhoz segítségért, majd a Tatabányai Tankerületi Központhoz, végül a Kormányhivatalhoz. Erkölcsi, szakmai segítséggel mindenhol találkoztak, pénzt azonban egyetlen hivatal sem ígért. Végső elkeseredettségében fordult az iskola vezetése a tatabányai és oroszlányi önkormányzathoz.

Mint azt Lazók Zoltán oroszlányi polgármester a csütörtöki egyeztető megbeszélésen elmondta: a városnak is érdeke, hogy a nehezen kezelhető fiatalok, akik a helyi iskolákba nem tudtak beilleszkedni, ne kallódjanak el, hanem valamilyen szervezett keretek között folytassák tanulmányaikat.

A tervek szerint a Remédium Alapítványi iskola szeptemberi tanévkezdését a megyeszékhely 5, míg Oroszlány 2 millió forinttal támogatná.

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (45710)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (29179)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Lélekmelengető (28243)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (28171)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (27640)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Suta László üzletág-, stúdióvezető

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu
Stúdióvezető: Suta László

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán