2021. January 26., Tuesday -1,5 °C
Ma: Vanda, Paula Holnap: Angéla, Angelika
közélet | közlemény
Szigorodnak a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs tájékoztatóján elmondta, hogy november 2-tól szélesebb körben lesz kötelező a maszkviselés.

A szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken és a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz maszkot viselni, azt csak étkezéskor lehet levenni. Kiss Róbert elmondta, hogy a szabály megszegése esetén az adott helyet akár be is zárhatják.

Szigorúbb szabályok vonatkoznak a szórakozóhelyekre, koncertekre, amennyiben nyilvános zenés-táncos rendezvényt szerveznek. Ebben az esetben ugyanis folyamatosan kötelező a maszkot viselni minden olyan helyiségben, ahol nem történik étel- és/vagy italkiszolgálás. Azokban a helyiségekben pedig, ahol étel- és/vagy italkiszolgálás történik, a szintén kötelező maszkviseléstől a jogalkotó csak az étel és/vagy ital elfogyasztásának időtartamára tekint el. Az az állampolgár, aki ezeket a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el.

Az étteremben most már nemcsak a dolgozóknak, hanem az étkezőknek is köteles a maszkviselés, amíg az asztalukhoz mennek, vagy amennyiben asztaluktól felállnak (pl.: a mosdóba vagy a pulthoz mennek). Az olyan üzletekben, amelyek elsődlegesen nem vendéglátással foglalkoznak, szintén kötelező a maszkviselés, kivéve azt az időtartamot, amíg a vásárló az ételt, italt elfogyasztja.

Emellett Kiss Róbert tájékoztatott arról is, hogy mindenszentekkor és halottak napján megerősítik a rendőri jelenlétet a temetők környékén, de arra kérnek minden emlékezőt, hogy a temetőkben is viseljenek maszkot.

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (45471)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (28924)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Lélekmelengető (28028)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (27937)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (27389)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.
Kizuhant a harmadikról (21070)
Csütörtökön a délutáni órákban riasztották a mentőszolgálatot.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Suta László üzletág-, stúdióvezető

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu
Stúdióvezető: Suta László

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán