2024. március 29., péntek
Ma: Auguszta, Bertold Holnap: Zalán, Izidor
kékfény | közélet
Vádemelés

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki Oroszlányon, az utcán, 2019. július 31. napján a kora esti órákban hátulról, ököllel leütötte a sértettet, mert tartozott neki.  

A vádirati tényállás lényege szerint 2019. július 31. napján a vádlott és a sértett együtt italozott egy oroszlányi sörözőben. A sörözés közben a vádlott megharagudott a sértettre, mert azt látta, hogy a sértett saját magának italra költ, neki pedig 60.000 Ft-tal tartozik. Miután a sértett a sörözőből a kora esti órákban távozott, a vádlott a sértett után indult, mivel haragjában úgy döntött, hogy a sértetten behajtja a tartozását. Amikor a vádlott a sértettet utolérte hátulról, ököllel a fején több alkalommal megütötte, ettől a sértett elesett. Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet megrúgta, az arcán megütötte és követelte a tőle, hogy adja meg a tartozását.

A vádlott a sértett bántalmazását és a tartozás megadásának követelését csak akkor hagyta abba, amikor a közelben tartózkodó rendőrök oda értek, és erre felszólították.

A bántalmazás következtében a sértettnek bordatöréssel és következményes mellűri szövődményekkel járó, 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. 

A mellkas-, mellüreget érő bántalmazás azonban alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, életveszélyt vagy halált okozó sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a törvényszék kettő év, hat hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 


Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Tatabánya, 2020. június 11. 


[1 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A II. Rákóczi Ferenc Klubban a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület éves közgyűlésén számos pontot tárgyaltak a jelenlévők
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49635)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33327)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31896)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31608)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31500)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán