2021. March 7., Sunday
Ma: Tamás, Perpétua Holnap: Zoltán, Apolka
közélet
Ne menjen orvoshoz, telefonáljon!

Magyarországon továbbra sem regisztráltak koronavírus-fertőzött beteget.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében létrehozott operatív törzs ülését követően hangsúlyozta: Magyarországon továbbra sem regisztráltak koronavírus-fertőzött beteget. Ugyanakkor az észak-olaszországi járvány miatt új eljárásrendet alakítanak ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az európai járványügyi központ (ECDC) ajánlásai alapján, annak érdekében, hogy megőrizzék Magyarország vírusmentességét - tette hozzá. 

Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján, illetve az egeszseg.hu-n tájékoztatás olvasható arról, hogy mi a teendő fertőzésgyanú esetén. Dinamikusan, napról napra, vagy akár óráról változó járványról van szó, amely immár hazánkhoz közel is felütötte a fejét, így indokolt a hazai protokollok folyamatos frissítése, különösen a megbetegedés definícióját illetően, pontosítva, mi számít gyanús, valószínűsített, illetve igazolt esetnek. Gyanús az a személy, akinek 38 fok feletti a láza, és 14 napon belül szoros kapcsolatban állt valószínűsített vagy igazolt koronavírussal fertőzött személlyel, illetve olyan területen járt, ahol a közösségi terjedés lehetősége adott.

Ne menjen a háziorvosához, hanem telefonon keresse az a beteg, aki járvánnyal sújtott területen járt, és lázat, vagy a fertőzés más jeleit tapasztalja magán; az orvos a lakásán fogja megvizsgálni, és dönt a további teendőkről – mondta a tisztifőorvos. Kérdésre válaszolva hozzátette azt is, a koronavírus kimutatására nem áll rendelkezésre gyorsteszt, pontos diagnózist néhány óra alatt tudnak készíteni.

Szájmaszk viselése az NNK ajánlása szerint egészséges személyeknek felesleges, az annak javallott, aki beteg. Speciális maszkra, amely a kórokozókat is kiszűri – ezt néhány óránként cserélni kell, és meglehetősen drága –, csak az egészségügyi ellátóknak van szükségük – szögezte le az NNK vezetője.

Nemzeti Népegészségügyi Központ: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

www.egeszseg.hu

[5 napja]
A bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Falco KC otthonában lépett pályára az OSE Lions
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (45616)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (29064)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Lélekmelengető (28156)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (28062)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (27543)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Suta László üzletág-, stúdióvezető

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu
Stúdióvezető: Suta László

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán