2023. September 30., Saturday
Ma: Jeromos, Becse Holnap: Malvin, Teréz
kékfény | közélet
Közel 80 évesen okozott balesetet

A Tatabányai Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy oroszlányi, 1940-ben született férfival szemben.  

A vádlott 2018. augusztus 12. napján, 10 óra 57 perckor, Oroszlány lakott területén a Petőfi Sándor úton közlekedett a tulajdonát képező személygépkocsival a Táncsics Mihály út felé. 

A vádlott közlekedése során a Petőfi Sándor út és Táncsics Mihály út kereszteződésében a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe és kanyarodott jobbra, hogy eközben nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a védett, Táncsics Mihály úton a balról érkező, a Rákóczi Ferenc út felé közlekedő kerékpáros részére. Ennek okán vádlott járművének bal oldalával érintőlegesen ütközött a védett úton szabályosan közlekedő sértett kerékpárjával, melynek következtében a sértett az aszfaltburkolatú úttestre esett. 

A baleset során sértett nyolc napon túl gyógyuló koponyasérülést, fej, arc és jobb mellkasfél zúzódását, az arc felületes sebzését, jobb oldali kulcscsont törést és bal oldalon sorozat bordatörést szenvedett. 

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben meghatározott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 86.916,- Ft bűnügyi költség viselésére.


[2 hete]
Két hete megkezdődött az új tanév a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola EGYMI-ben
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében bárki kipróbálhatta magát modern tánc, show tánc és klasszikus balett órákon.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (48590)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (32185)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (30816)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (30680)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (30197)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán