2024. February 21., Wednesday
Ma: Eleonóra, Zelmira Holnap: Gerzson, Zétény
közélet
Top-on a megye

300 millió forint Oroszlánynak! - Ismét pályázatot nyert a város

Újabb TOP-os támogatási kérelmek kerültek elbírálásra a napokban. A hírnek Oroszlány is örülhet, hiszen egy 300 milliós pályázata is zöld utat kapott. Az elnyert támogatás segítségével a város további intézkedéseket tehet a Német- és Nyíres-dűlőn élő szegregátum felszámolására. Erre fordítható ugyanis az elnyert 300 millió forint. 

„Nagy öröm, hogy a korábbi nyertes pályázatok után újabb jó hírről számolhatunk be. A TOP-os támogatásoknak köszönhetően így összesen több mint 2 milliárd forintot fordíthat a város jelentős mértékű fejlesztésekre, az itt élők életszínvonalának és körülményeinek javítására” – tette hozzá Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. 

Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, jól látható, hogy Oroszlány fejlődik, szépül, gazdagodik, ugyanakkor a többszörösen hátrányos helyzetűekre is gondol. „Létrát kell nyújtani a gödörben lévőknek, hogy felkapaszkodhassanak, de ehhez szükséges az ő erejük és kitartásuk is. A folyamat nem egyszerű, nem rövidtávú, de nem lehetetlen” – mondta. 

Az elnyert 300 millió forintos támogatásnak köszönhetően a város a Német- és Nyíres –dűlők szegregátumának felszámolására tehet újabb lépéseket. Az itt élő családok integrált lakókörnyezetbe való költözését elősegítve a projekt keretében egy önkormányzati tulajdonban álló bérlakástömb felújítását és környezetének fejlesztését valósítják meg. Ezzel megteremtik annak lehetőségét is, hogy a szegregátumban élők olyan területre költözhessenek, ahol közel vannak a közszolgáltatások, valamint az önkormányzat lakásfenntartási támogatási rendszerével is számolva fenntarthassák a bérleményeiket. 


[1 hete]
A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa „Magyarok a Kárpát-medencében” címmel szervezett vetített képes földrajzi, történelmi előadást
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
Február 1-jén Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából szerveztek ünnepi gálát a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49466)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33165)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31724)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31462)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31328)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán