2024. February 21., Wednesday
Ma: Eleonóra, Zelmira Holnap: Gerzson, Zétény
kultúra
Az Őrség aranya lett az ország tortája

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete egy évtizede hirdeti meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

A megtisztelő cím idei nyertese az „Őrség aranya” nevű sütemény lett. Ez egy édességek esetében szokatlan alapanyag, tökmagolaj felhasználásával is készített torta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása. A finomság a szakmai zsűri értékelése alapján 43 torta közül bizonyult a legízletesebbnek, s ezzel a fiatal cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette. Sok összetevőből, munka- és költségigényes folyamat után kerülhet a pultokba az idei finomság, cukrász szemmel nézve is kihívás az elkészítése, kiváltképp a tökmagolajos tükörzselé, amely fedi.

Az „Ország Tortájának” idén is van párja. Ez az édesség nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyén a győztes idén az Áfonya hercegnő tortája lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda készített. 

[1 hete]
A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa „Magyarok a Kárpát-medencében” címmel szervezett vetített képes földrajzi, történelmi előadást
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
Február 1-jén Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából szerveztek ünnepi gálát a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49466)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33165)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31724)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31462)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31328)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán