2024. February 21., Wednesday
Ma: Eleonóra, Zelmira Holnap: Gerzson, Zétény
kultúra
Amerikai nagykövettel találkoztak

Tavasszal írták ki a „Közelítő” rejtvénypályázatot, amelyre az Oroszlányi Benedek Elek EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium 7. osztálya teljes létszámmal nevezett. A verseny kiírója a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ volt.

A megfejtések olyan roma irodalmárok, képző- és zeneművészek, sportolók, történelmi személyiségek és egyszerű romák munkásságára és sorsára terelik a figyelmet (emléküket közvetítve a mához), akikről mindenkinek tudni kellene. A különböző pontértékű megoldások azonban összeadódnak, s az ötven legmagasabb pontszámot elért próbatevők külön sorsoláson vettek részt. Az eredményhirdetés és a díjátadás időpontja 2016. augusztus 2. a Roma Holokauszt Nemzetközi Napja volt. Az ország 18 megyéjének 64 településéről 347 megfejtő küldött be helyes megoldásokat, összesen 1856 helyes megoldás érkezett. A pályázók közül a sorsolások során  Babai Istvánra és Csathó Ilonára is rámosolygott a szerencse: ők is szellemi tízpróba nyertesei lettek. Az ünnepélyes díjátadásra a Roma Holokauszt 72. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésen került sor, amelyen Colleen Bell amerikai nagykövet, Kiss-Rigó László megyéspüspök, Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár, Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár mellett a diplomácia testület számos tagja, kormányzati személyek, illetve civil szervezetek képviselői voltak jelen. 
   

[1 hete]
A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete és Millenniumi Alapítványa „Magyarok a Kárpát-medencében” címmel szervezett vetített képes földrajzi, történelmi előadást
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
Február 1-jén Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából szerveztek ünnepi gálát a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49466)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33165)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31724)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31462)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31328)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán