2024. április 24., szerda
Ma: György, Bojána Holnap: Márk, Ányos
közélet | közlemény
Környezetbarát erőműként indul újra az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében

Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét.

A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első, illetve második negyedéve.

A vállalatcsoport számára az Oroszlányi Erőmű lesz az ötödik olyan korszerűsítés, amelyben a korábban szén vagy vegyestüzelésű kazánokat átállítják fluidágyas biomasszaüzemelésűre. Az Oroszlányi Erőmű két korábbi 60 MW-os blokkját a sikeres Pécsi és Ajkai minta alapján korszerűsítik, és a szenet teljesen elhagyva 50MW-os biomassza blokként üzemeltetik tovább. A kazán felújítási munkáit itt is a világ egyik vezető tüzeléstechnikai vállalata, a finn Valmet végzi.

Az Oroszlányi Erőmű fűtőanyaga ellenőrzött minőségű biomassza lesz, amelyet a város 100 kilométeres körzetében keletkező erdészetekben, faipari üzemekben képződő melléktermékből, valamint fa és lágyszárú mezőgazdasági alapanyagból elégítenek ki. A beruházás előkészítése tavaly ősszel indult, és már megkezdődött a kazánok felújítása is. Az erőmű üzemeltetéséhez 350 képzett munkatársra számítanak, akiknek a felvétele idén tavasztól kezdődik, míg a tüzelőanyag ellátási láncban várhatóan további 6-7oo munkavállaló dolgozik majd.


/ Veolia Energia Magyarország Zrt.

[1 hete]
A Veolia Water Hungary önkéntes szemétszedést szervez a „Föld Napja” alkalmából a dolgozói között, amelyen szívesen látják a városi önkénteseket is!
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49782)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33475)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32054)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31740)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31652)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán