2024. március 29., péntek
Ma: Auguszta, Bertold Holnap: Zalán, Izidor
intézmény | közélet
Richter Egészségváros
Egészség ezreknek, milliók az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetnek! 

Szeptember 17-én az oroszlányi Szent Borbála térre látogat a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetet is támogathatják. Minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. Így a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a betegbehívó rendszer kiépítését.

A rendezvény az Egészségsétával kezdődik: 9 órakor az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézettől az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kíséretében érkeznek a részvevők az esemény helyszínére. Fontos információ, hogy a napindító sétával dupla, azaz 600 forint értékű adománypont gyűjthető. 

A Szent Borbála téren közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók. Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, BMI-, testzsír-. magasság-, testsúlymérés, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, szemészeti vizsgálat, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, nőgyógyászati, allergológiai és addiktológiai tanácsadás is. 

A Richter minden aktivitást 1-1 virtuális adományponttal jutalmaz, melyek értéke 300 forint. Így a lakosok nemcsak magukért, de a közösségért is tesznek.

A szűréseken és tanácsadásokon kívül családi programokkal is várják az érdeklődőket: a 9:45-kor kezdődő Katus Attila torna mellett számos táncelőadást láthatnak a helyszínre látogatók, 14:00 órakor pedig Szabó Ádám lép a színpadra.

A Richter a Nőkért sátorban egész nap életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Béres Alexandra és Molnár Andi jóvoltából, míg a legkisebbeknek gyermeksarok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás és bábszínház előadások nyújtanak szórakozást.

Az ingyenes szűrésekre, tanácsadásokra nem szükséges előzetesen regisztrálni, és kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk. 

A személyes jelenlét mellet online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, ugyanis a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 300 forintot jelent az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetnek.

További információ és a részletes program a www.egeszsegvaros.hu weboldalon, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalon érhető el.

[1 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A II. Rákóczi Ferenc Klubban a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület éves közgyűlésén számos pontot tárgyaltak a jelenlévők
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49636)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33327)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31898)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31608)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31501)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán