2024. március 29., péntek
Ma: Auguszta, Bertold Holnap: Zalán, Izidor
közélet | közlemény
Határzár lép érvénybe szeptember 1-től

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány péntek délutáni ülése után tartott kormányinfón az alábbiakat jelentette be:

Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra karanténba kell vonulniuk. Ezt úgy tudják lerövidíteni, ha két napon belül két negatív tesztet is bemutatnak.

A behurcolás veszélye fennáll. A fertőzések eredetének többsége külföldi - fogalmazott a miniszter, utalva a külföldi nyaralásokról behozott fertőzésekre. Mint mondta, a gazdaság zavartalan működésére, az idősek és az iskolások biztonságára is oda kell figyelni, mindezeket figyelembe véve hoztak döntéseket a határvédelemről a pénteki kormányülésen. 

A tranzitforgalmat biztosítják, diplomáciai utakra is lesz lehetőség, és a katonai konvojok is átutazhatnak Magyarországon. A sporteseményekre pedig külön szabályokat hoznak majd.

Azoknak a magyaroknak, akik belépnek az országba, két negatív tesztet kell bemutatniuk, ez vonatkozik a külföldi diákokra, akik Magyarországra jönnek tanulni. A tesztet mindenkinek magának kell finanszíroznia, nem fizeti ki senki helyett az állam. Gulyás azt is bejelentette, hogy

Szeptember 1-jétől csak a Magyarországon elvégzett teszteket fogadják el, a külföldön elvégzett teszteket nem.

Megszüntették az országok járványügyi besorolását, Magyarország zöld, minden ország a vörös zónába került. 

Az Emmi nem tiltja meg, de nem is tanácsolja a nagy tanévnyitó ünnepség megtartását. A minisztérium részletes járványügyi ajánlásokat küldött az iskoláknak. 

Egyelőre nem tervez a kormány külön vásárlási idősávot bevezetni a 65 évnél idősebb korosztálynak, mint ahogy kijárási korlátozás se várható. A jelenlegi szabályokat kell mindenkinek szigorúan betartania, nem terveznek új korlátozást hozni, a maszkviselést viszont szigoríthatják. 

A kormány döntésének előzménye, hogy az elmúlt napokban ismét jelentősen megnőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma. A csütörtöki 91 után pénteken már 132 új fertőzöttről számoltak be, és bár ketten meggyógyultak, így is 130-cal nőtt a fertőzöttek száma. Ennél több új fertőzött április 10-e óta, vagyis több mint négy hónapja nem volt.


/index.hu
[1 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A II. Rákóczi Ferenc Klubban a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület éves közgyűlésén számos pontot tárgyaltak a jelenlévők
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49636)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33327)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31898)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31608)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31501)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán