2024. március 29., péntek
Ma: Auguszta, Bertold Holnap: Zalán, Izidor
kékfény | közélet
Letartóztatás meghosszabbítása

A Tatabányai Járási Ügyészség a súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása határidejének újabb hosszabbítását annak a férfinak, akit a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelet sem tartott vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől. 

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. január 26. napján 01 óra 56 perc körüli időben Oroszlányban, a Főtéren előzetes szóváltás nélkül az előtte a barátaival haladó ukrán állampolgárságú sértettet deréktájon rúgta, amely után köztük verekedés volt. A verekedés során odaérkezett a férfi bűntársa, aki úgy kapcsolódott be a dulakodásba, hogy a jobb kezével megütötte a sértett fejét. A hátráló sértetten az őrizetben lévő gyanúsított két kézzel taszított egyet, majd a jobb lábával megrúgta, aminek következtében a sértett elesett. A földön fekvő sértett fejét a letartóztatott férfi ököllel ütötte. A verekedő feleket egy negyedik férfi választotta szét, amely után és a járőrök kiérkezését követően is háromszor ököllel megütötte a sértett arcát a gyanúsított. 

A sértett a bántalmazás következtében több arcsérülést szenvedett. 

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2020. január 28. napján rendelte el a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt, majd legutóbb 2020. július 28. napjáig meghosszabbította.  

Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is fenn áll. 

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája ülést tartott, ezen a férfit telekommunikációs eszköz használatával meghallgatta, amely után a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2020. október 28. napjáig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be.

[1 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A helyi képviselő-testület tagjai a televíziónkban adnak számot a rövidesen véget érő ciklus alatt végzett munkájukról
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A II. Rákóczi Ferenc Klubban a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület éves közgyűlésén számos pontot tárgyaltak a jelenlévők
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49635)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33327)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31897)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31608)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31500)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán