2023. October 3., Tuesday
Ma: Helga, Ilián Holnap: Ferenc, Auróra
kékfény | közélet
4 év felfüggesztettet kapott a halálos balesetet okozó férfi

A Tatabányai Járásbíróság büntetővégzésben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 4 évre felfüggesztett - fogházbüntetést, valamint 750.000.- forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben.

A jelenleg gépjárművezetésre egészségügyi okból alkalmatlan férfi 2018. április 7-én reggel Oroszlány lakott területén vezette autóját. A főút mellett található műszaki áruház előtti útszakaszon, a kijelölt gyalogos-átkelőn - mivel azt nem fokozott óvatossággal és nem a megfelelő sebességgel közelítette meg, hogy a gyalogosok részére elsőbbséget tudjon biztosítani - nem adott áthaladási elsőbbséget a Fő tér irányából az Április utca felé szabályosan áthaladni szándékozó sértettnek.

A vádlott nem fékezett, a sávja jobb szélétől mintegy 1 méterre a járműve jobb oldalával a korábbi haladási sebességével, 50 km/h-val nekiütközött a sértettnek, aki a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A vádlott a közlekedése során megszegte a KRESZ azon szabályát, miszerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, valamint azt is, ami szerint a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie az átkelőt, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, az ügyész, a vádlott és védője a kézbesítéstől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérheti.


[2 hete]
Két hete megkezdődött az új tanév a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola EGYMI-ben
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében bárki kipróbálhatta magát modern tánc, show tánc és klasszikus balett órákon.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (48596)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (32204)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (30828)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (30685)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (30207)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán