2020. May 31., Sunday 10.1 °C
Ma: Angéla, Petronella Holnap: Tünde, Jusztin
közélet | közlemény
Kezdődnek a gyárleállások

A BorgWarner Oroszlány Kft. gyárában jelenleg csökkentett gyártás zajlik, április 6-tól azonban két hétre teljesen leállítják a gyártást az üzemben.

„Munkavállalóink és partnereink biztonsága védelmében természetesen ügyelünk minden előírásra. (…) Három tényező határozza meg, hogy meddig tudunk termelni. Az első a megrendelések mennyisége, a másik az alapanyag, a harmadik pedig, hogy el tudjuk-e szállítani a megfelelő időben a partnereinknek a terméket. Számításaink szerint ezen a héten még lesz munkája a mintegy 1100 dolgozónknak. utána szabadságra küldjük a teljes állományt. Mielőbb visszavárjuk őket, de nem tőlünk függ, hogy az azt követő hetekben már újrakezdődhet-e a gyártás. Bízunk benne, ugyanakkor több alternatívát is fontolgatunk. Az egyik ilyen a négynapos munkahétre való áttérés, amíg a vevőink újra nem kezdenek a megszokott ütemben gyártani” – tájékoztatta dr. Karaszek Szabolcs HR igazgató a kemma.hu-t.


Felmérésünk alapján az Oroszlányi Ipari-, és Technológiai Park több cége is hasonló intézkedésre készül. A mai napig bejelentett, jellemzően 1-2 hetes leállásokat első körben szabadságok kiadásával kívánja megoldani a legtöbb cég. Ugyanakkor a külföldi példák azt mutatják, hogy ezeket (pl. az autógyárak többsége) újabb két héttel meghosszabbítják. Noha még mindig számos oroszlányi üzem van, amelyek nem terveznek rendkívüli intézkedéseket, a helyzet napról-napra változik. Így mindenki, a saját ágazatában való érintettségének megfelelően hoz döntéseket. Általános az a vélekedés a cégek részéről, hogy egy rendkívül kiszámíthatatlan időszak következik, melyben igyekeznek lehetőségeik szerint megvédeni a munkavállalóikat. 

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (44530)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (27607)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Lélekmelengető (27257)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (27160)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Vérre menő vita volt (26581)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.
Kizuhant a harmadikról (20261)
Csütörtökön a délutáni órákban riasztották a mentőszolgálatot.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán