2024. április 29., hétfő
Ma: Péter, Katerina Holnap: Katalin, Kitti
közélet | közlemény
Ismét összeült az Operatív Bizottság

Lazók Zoltán polgármester és dr.File Beáta jegyző vezetésével ismét ülésezett a koronavírus miatt létrehozott oroszlányi ad-hoc Operatív Bizottság.

A hétfői délutáni megbeszélésen áttekintették a március 15-én hozott, önkormányzati fenntartású intézményekre vonatkozó döntések – bezárások, óvintézkedések - megvalósulásait.

A városi óvodákban összesen 15 gyermek részére kértek ügyeletben történő felügyeletet.

Március 18-tól, e célból csak a Brunszvik Teréz Óvoda lesz nyitva. A bölcsődei ügyeletet senki sem igényelte.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában 6 tanuló részére igényeltek előzetesen ügyeletben történő felügyeletet, közülük végül egy sem jelent meg hétfőn az iskolában, azonban 27 diák részére biztosítják az étkeztetési ellátást. Az iskola folyamatosan adja ki a tanuláshoz szükséges bennmaradt tankönyveket, digitális távoktatást hoztak létre.

A József Attila Általános Iskolába nem érkezett sem ügyeleti, sem étkeztetési igény.

A távoktatás feltételeiről folyamatosan zajlanak az egyeztetések, hiszen gondot okoz sok tanulónál az elektronikus eszközök hiánya.

A Benedek Elek EGYMI iskolában és a kollégiumban sem merült fel igény az ügyeleti szolgáltatásra, 11 tanuló esetében kértek étkeztetési ellátást. Az alsó tagozatosok részére feladat lapokon, papírformátumban történik a távoktatás, a felsősök esetében digitális úton.

A Szociális Önkormányzati Szolgálat fő feladata jelen esetben az idősek gondozása és ellátása. Az Idősek Átmeneti Otthonában látogatási tilalom van érvényben.

Az Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt.-nél elektronikus ügyintézésre tértek át, a cégnél csak gépészeti ügyelet van. A létesítményüzemeltetés és a működtetés átszervezésre került, kiemelt hangsúlyt fektetnek március 16-tól a köztisztaság biztosítására. E naptól kezdődően sor kerül a buszmegállók, a hidak korlátainak klóros, vegyszeres tisztítására. A városban kihelyezett badellákat hetente 3 alkalommal ürítik és a seprőautó is elindul a héten. Elkezdték a nyílt játszóterek elkerítését, melyek a zárhatókkal együtt lakat alá kerülnek. A sportintézmények, az uszoda és a Bányászati Múzeum sem látogatható.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár teljes bezárásra került. A jelenleg kölcsönzésben lévő könyvek határidejét elektronikus úton, folyamatosan meghosszabbítják a zárva tartás alatt. Március 16-tól késedelmi díjat nem számítanak fel.

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49814)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33509)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (32093)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31770)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31682)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán