2024. március 19., kedd
Ma: József, Bánk Holnap: Klaudia, Alexandra
kékfény | közélet
Oroszlányi zsaroló letartóztatásának hosszabbítása

Tájékoztatás az oroszlányi zsaroló ügyében a letartóztatás újabb hosszabbításáról.

Az oroszlányi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. február-március-április folyamán jogtalan haszonszerzési célzattal az egyik oroszlányi sértettet élet és testi épség elleni súlyos fenyegetésekkel, valamint egy alkalommal erőszakkal, ököllel megütve arra kényszerítette, hogy számára heti rendszerességgel készpénzt adjon át 15.000-50.000 Ft értékben. Ezen túl a gyanúsított több alkalommal, heti rendszerességgel is arra kényszerítette a sértettet súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, hogy telefonos feltöltőkártyát vásároljon a részére. A sértett a fenyegetések hatása alatt állva ebben az időszakban kb. 500.000 Ft-ot adott át a gyanúsítottnak. A gyanúsított a követelései nyomatékául több alkalommal küldött a sértettnek őt és családját súlyosan fenyegető tartalmú üzeneteket.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. március-április folyamán egy másik oroszlányi sértettet élet és testi épség elleni súlyos fenyegetésekkel, valamint egy alkalommal erőszakkal, ököllel megütve arra akarta rákényszeríteni, hogy számára készpénzt és egyéb más használati tárgyakat adjon át. A sértett a fenyegetésnek ellen állt, azonban a fenyegetés hatására megváltoztatta életmódját, elkerülte a város azon helyeit, ahol a gyanúsított gyakran megjelent. 

A férfi letartóztatását ügyészi indítványra a bíróság 2019. május 10. napján rendelte el, majd többször, legutóbb 2019. október 10. napjáig meghosszabbította. 

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítását, mert álláspontja szerint a bűnismétlés veszélye, illetve a bizonyítás megnehezítésének a veszélye továbbra is fenn áll. 

Az ügyész indítványozta azt is, hogy a bíróság az elkövetőt telekommunikációs eszköz használatával hallgassa meg. 

A bíróság az ügyészi indítványoknak helyt adott, az elkövetőt úgy hallgatta meg, hogy a bíróság épületébe történő előállítására nem volt szükség, a kép-és hangátvitelt egyidejűleg biztosító technikai eszköz használata mellett a gyanúsított a büntetés-végrehajtási intézetben tett nyilatkozatot. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását 2020. február 10. napjáig meghosszabbította. 

Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (49581)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (33285)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (31852)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (31564)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (31450)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán