2023. September 27., Wednesday
Ma: Adalbert, Döme Holnap: Vencel, Bernát
kékfény | közélet
Még mindig küzdenek az izzó hulladékkal a tűzoltók

Szombaton este és vasárnap délelőtt is újra nagyobb lett a füst a Green Energy Kft. által bérelt bokodi úti raktár körül, a bűz az egész városban érezhető. A tüzet még mindig nem sikerült eloltani.

Az SRF (solid recovered fuel – újrahasznosítható szilárd tüzelőanyag) péntek este óta ég, legalábbis akkor jelentették be a füstjét a tűzoltóságnak. 

Az alább olvashatóakról Káli Sándor, a katasztrófavédelem munkatársa tájékoztatta az OVTV-t. 

- Vasárnap délelőtt is szakadatlanul dolgoznak a közel négyezer tonna kommunális hulladékkal (aminek egy része ég, izzik) a tűzoltók. Több munkagép hordja ki a csarnokból az izzó anyagot, azt kinn lelocsolják, oltják és így tovább. A területhez korlátozott számú gép fér hozzá, ezért a munkát nem lehet gyorsítani. A csarnokból az udvarra kihozott anyagból az oltás közben gőz is felszabadul, ezért érezheti a lakosság újra nagyobb területen a kellemetlen szagot.

A 112-re több hívás érkezett a füst miatt, de amíg nem érkezik tömeges jelzés, addig a mérő mobillabor újbóli kiküldése nem indokolt. Hogy kell-e levegőmérés a környéken, arról a helyszíni tűzoltásvezető is intézkedhet, de egyelőre ő sem látta szükségesnek. Ha mérgező anyag kerülne a levegőbe, arról értesítik a lakosságot – mondta el telefonon a katasztrófavédelem munkatársa.

Káli Sándortól azt is megtudtuk, hogy 11 tűzoltó, 3 fecskendő autó és több munkagép dolgozik jelenleg az oltáson, de előrejelzést most nem lehet tenni, hogy mikorra kerekednek felül az izzó hulladékon.    


[1 hete]
Két hete megkezdődött az új tanév a Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola EGYMI-ben
szerző: ovtv | bővebben...
[2 hete]
A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében bárki kipróbálhatta magát modern tánc, show tánc és klasszikus balett órákon.
szerző: ovtv | bővebben...
Összes hír...

Népszerű hírek

Szenzációs szarkofág-lelet Környe határában! (48584)
FRISSÍTVE! Pénteken délután fordított ki az eke egy töredéket a római kőkoporsóból, melybe vélhetően 1700 éve temettek egy nőt
Óriási római erődöt tárnak fel a szomszédos Környén (32178)
A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi és debreceni egyetem, a miskolci múzeum, Kuny Domokos Múzeum közös projektje az idei feltárás.
Tűzoltóink szupergyorsak – miért "késhetnek" mégis egy tűzesetnél? (30808)
A riasztási rendszer működésének tanulságai egy mopedautó porrá égése kapcsán. A válasz 360-441?
Lélekmelengető (30672)
Kabátok lógnak a főtéren, meleg sálak, sapkák várják mellettük gazdájukat.
Vérre menő vita volt (30190)
Egy vita hevében életét vesztette egy 21 éves tatabányai férfi.

Elérhetőségeink

Oroszlányi Médiacentrum
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.

Oroszlányi Városi Televízió
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (34) 748-778
info@oroszlanyivtv.hu

2840
2840 Oroszlány, Bánki Donát utca 2/J.
Telefon: +36 (20) 281-2760
info@2840.hu
Főszerkesztő: Palotai Zoltán